Maqola muallifi haqida
*
R. I. Berdimurodov
O'zbekiston respublikasi oliy ta'lim va innovatsiyalar vazirligi Samarqand davlat
veterenariya meditsinasi, chorvachilik va biotexnologiyalar universiteti Toshkent
filiali magistratura talabasi.
Ilmiy rahbar: katta oʻqituvchi A. E. Yangiboyev
Annotatsiya
*
Ushbu maqolada, parandachilikda innovatsion yondashuv asoslari va
turlari haqida fikr va mulohazalar yuritiladi. Parrandachilik o‘zining an’anaviy
amaliyotidan ancha uzoq yo‘l bosib, texnologik jihatdan ilg‘or va innovatsion sohaga
aylandi. Parrandachilik mahsulotlariga global talab ortib bormoqda va bu fermerlarni
nafaqat samarali, balki barqaror ixtirochilik yondashuvlarini qo'llashga undamoqda.
Qishloq xo‘jaligining tamal toshi bo‘lgan parrandachilik so‘nggi yillarda ajoyib
o‘zgarishlarni boshdan kechirdi.
FOYDALANILGAN ADABIYOTLAR
_
1. Karimov SH.A., Karimov T.Q. "Parrandachilik" fani bo'yicha o'quv - uslubiy
qo'llanma. Termiz-2019
2. Mirsaidov B. Parrandachilikda yangi texnologiyalar. - O'zbekiston qishloq xo'jaligi
jurnali. 2011y №6, 31b
3. Ikromov T.X., Qo'chqorov O- .R. Chorva, parranda va baliq mahsulotlarini
yetishtirish, qayta ishlash texnologiyasi.
4. http://www.academy.uz