Maqola muallifi haqida
*
Olimjonova Farog’at Dilmurod qizi
Andijon qishloq xo’jaligi va agrotexnalogiyalar instituti Turizm ta’lim yo‘nalishi
3-bosqich 100-guruh talabasi.
Annotatsiya
*
Ushbu maqolada Xalqaro pazandachilik turizmi assotsiatsiyasi (ICTA),
Jahon oziq-ovqat sayohatlari assotsiatsiyasi (WFTA), mamlakatning gastranomik turizm
salohiyatidan unumli foydalanilayotgan davlatlar haqida so’z boradi. Maqolada turizmning
so'nggi tendentsiyasi sifatida gastronomik turizmning asosiy jihatlari yoritilgan.
FOYDALANILGAN ADABIYOTLAR
_
1.Мирзиёев Ш.М. Олий Мажлисга Мурожаатнома. http:// www.gov.uzо(Мирзиёев
Ш.М. Обращение к Олий Мажлису)
2.Катело Я.Д. “Маркетинговая стратегия развития гастрономического туризма”
Донецк – 2019. – Б 184 (Katelo Ya.D. “Marketing strategy for the development of
gastronomic tourism)
3.Куклина Т.С. Гастрономический туризм на туристическом рынке. [Электронный
ресурс]. - Режим доступа: http: //www.sworld. com.ua/ konfer30 / 682.pdf. 2013 г.
(Kuklina T.S. Gastronomic tourism in the tourist market. [Electronic resource]. - Access
mode: http: //www.sworld.