Maqola muallifi haqida
*
Xakimov Sardorbek Maxmud o‘g‘li
Namangan Davlat universiteti “Biotexnologiya” kafedrasi laboranti
To‘xtaboyev Mohirjon Raximjonovich
Namangan Davlat universiteti “Biotexnologiya” kafedrasi katta o‘qituvchisi
mtuxtaboyev@mail.ru
Annotatsiya
*
Barcha mamlakatlarda quyidagi ferment preparatlar qo‘llaniladi: pektavamorin,
pektofoetidin, bo‘strin PEP-1 (Bolgariya), ultrazim (Ruminiya), filazim (Vengriya),
pektinol (AQSh), panzim (Germaniya) va boshqalar.
FOYDALANILGAN ADABIYOTLAR
_
1. “O‘zbekiston Respublikasini yanada rivojlantirish bo’yicha harakatlar strategiyasi
to’risida”gi O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2017 yil 7 fevraldagi PF-4947-sonli
Farmoni.
2. Балашов Н.Н., Овошеводство. Т., 1982, Рубсов М. И., Овошеводство, 3 изд. М,
1985.
3. Rafiqjon Hakimov.[[OʻzME]]. Birinchi jild. Toshkent, 2000-yil
4. Вокарчук А.Т. “Технология переработкивинограда”. М.: “Агропромиздат”, 1990.