Maqola muallifi haqida
*
Abdumalik Baymirov (assistent) M.Eshmatova ,E.Erkinov (talabalar) Termiz
agrotexnologiyalar va innovatsion rivojlanish instituti
Tel. 88-849-99-88 abdumalikbaymirov@b.k.ru
Annotatsiya
*
Salat, salat latuk (Laktuca Sativa)-murakkabguldoshlar oilasiga mansub bir yillik
o’simliklar turi, sabzavot ekini, 5 xil turi bor. Barg salat, uziladigan salat, boshli salat,
romen yoki rim salati va sarsabil salati. Jahondagi barcha dehqonchilik mintaqalarida
ekiladi. Yosh barglari, poyasi, boshchasi iste’mol qilinadi. Bargli salat nav namunalarini
plyonkali issiqxonalarda maqbul oziqlanish maydonini hosildorligiga ta'sirini o‘rganish
hamda oziqlanish maydonini eng maqbul me`yorlarini ishlab chiqib, amaliyotga tatbiq
etilmoqda.
FOYDALANILGAN ADABIYOTLAR
_
1. Alborishvili CH.A. Izmenchivost xozyaystvo-biologicheskix osobennostey salata i
koriandra v zavisimosti ot srokov seva. // Tr. Po prikl. Bot. Bot., gen. I seleksii. T.45.
B.I.1971.-C.216-227.
2. Alpatyev A.V. Ocheredniye zadachi v oblasti seleksii i semenovodstva
Ovoshnix kultur. //Sel. i sem-vo kart., ovoshn. k-r i vinograda.-m.,-C. 90-92
3. Archakova L.I. Perespektivniye sorta listovogo i kochannogo salata. Inf.l.,
Murmanok.1981-S.3.
4. Archakova L.I., Komarova R.A. Kochanniy salat v usloviyax otkritogo
Grunt Murmanskoy-oblasti. //Byull. VIR, V. 172, -L. 1987, - S. 49-52.