Maqola muallifi haqida
*
Alisher Oltiboyevich Jabborov
Toshkent kimyo-texnologiya instituti katta o‘qituvchisi
alisheroltiboyevich@gmail.com
Annotatsiya
*
Mazkur maqolada oziq-ovqat sanoatida, xususan olma sharbati ishlab chiqarishda
qo‘llaniladigan issiqlik almashinish qurilmasida ketayotgan jarayon hamda unda asosiy
parametr haroratni avtomatik rostlash masalasi ko‘rib chiqilgan. Avtomatik rostlash
tizimida asosiy qurilma rostlagich tanlab olingan, hamda rostlagichning asosiy
koeffitsentlari Matlab dasturida model orqali tajriba natijalaridan foydalangan holda
topilgan.
FOYDALANILGAN ADABIYOTLAR
_
3. Автоматизация технологических процессов. Обозначения, условные, приборов и
средств автоматизации в схемах. ГОСТ 21. 04-85.
4. Васильев Н.Ф. и др. Автоматизация маслоэкстракционного производства. -М.:
Пищевая промышленность, 1979. 216 с.
5. Mansurov X.M. Avtomatika va ishlab chiqarish protsesslarini avtomatldashtirish. T.
«O‘qituvchi». 1987.
6. Ortiqov A., Musaev A.K., Yunusov I.I. Texnologik jarayonlarni nazorat qilish va
avtomatlashtirish. O‘quv qo‘llanma. Toshkent. TKTI 2004.
7. Полоцкий Л.М., Лапшенков Г.М. Автоматизация химических производств;
учебное пособие для Вузов.-М.: Химия, 1982. 295с.,