Published: 17.03.2023
Keywords: sesarka, zot, inkubatsiya, namlik, issiqlik, harorat, ozuqa
Maqola muallifi haqida
*
Ktaybekov A'jiniyaz Kadirbayevich Qoraqalpog'iston qishloq xo'jaligi va
agrotexnologiyalar instituti Zooinjeneriya va Veterinariya fakulteti Parrandachilik
yo'nalishi magistranti
E-mail: ajiniyazktaybekov392@gmail.com
tel:998994507571
Annotatsiya
*
Sesarkalar-bular fazanlar oilasiga kirib, (Numida mellagoris) yovvoyi
avlodi hisoblanadi. Xonaki sessarkalarning yovvoyi avlodi Evropa va Afrikada uchratish
mumkin. Ularni ilk bor Rim imperiyasida uchratilib, so`ngra Evropa va Amerikaga olib
borilgan. Xonaki sessarkalarni go‘sht etishtirishda va ishlab chiqarishda qisman tuxum
mahsuloti olishda foydalaniladi. Go‘sht etishtirishda ko‘proq oq rangli sesarkalardan
foydalaniladi.
FOYDALANILGAN ADABIYOTLAR
_
1.Islomxo‘jayev S.S., Boboyev K.X., G‘ulomov K. Parrandachilikdan amaliy
mashg‘ulotlar. O‘quv qo‘llanma. O‘zbekiston nashriyoti. Toshkent, 1996 yil.
2. Maqsudov I, Joraev J.Y., Amirov SH.Q., Chorvachilik asoslari
Toshkent, 2012 yil
3. Mirsaidov B. Parrandachilikda yangi texnologiyalar. O'zbekiston qishloq xo'jaligi jurnali
2011 yil